میلگرد 16 سرمد ابرکوه 91 افزایش یافت بیشتر
076 33389333
با ما تماس بگیرید
استعلام قیمت و خرید ورود / ثبت نام

انواع استاندارد میلگرد

میلگرد آجدار از اصلی ترین اجزا یک سازه بتنی است؛ استاندارد میلگرد با یکدیگر متفاوت است و هرکدام دارای ویژگی های خاصی هستند و با توجه به سایز و مشخصات فنی میلگرد، توسط مهندس عمران پروژه در فندانسیون ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. نوع میلگرد نقش مهمی در افزایش استحکام و مقاومت کششی بتن دارد […]

انواع استاندارد میلگرد

میلگرد آجدار از اصلی ترین اجزا یک سازه بتنی است؛ استاندارد میلگرد با یکدیگر متفاوت است و هرکدام دارای ویژگی های خاصی هستند و با توجه به سایز و مشخصات فنی میلگرد، توسط مهندس عمران پروژه در فندانسیون ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. نوع میلگرد نقش مهمی در افزایش استحکام و مقاومت کششی بتن دارد زیرا بتن به تنهایی قادر به تحمل فشار وارده نیست و این نقص به وسیله میلگردآجدار «به انگلیسی Rebar» رفع میشود. حتماً باید توجه داشت در فندانسیون باید از میلگرد آجدار استفاده کرد و مصرف میلگرد بدون آج (ساده یا a1) در بتن، به دلیل نداشتن برآمدگی و آج برای چسبندگی به بتن، مجاز نمیباشد.

استاندارد میلگرد

در ایران اکثراً با استفاده و تطبیق استانداردهای کشور روسیه، استاندارد میلگرد ها مشخص شده و از یکدیگر متفاوت میشوند. طبق استاندارد ملی 3132 کارخانه‌های فولاد ایران فقط مجاز به تولید میلگرد ساده، میلگرد آج‌دار مارپیچی (در دو آج یکنواخت و دوکی)، میلگرد آج‌دار جناغی (در دو آج یکنواخت و دوکی) و میلگرد آج‌دار مرکب ( آج دوکی) هستند. هر نوع از میلگرد بر اساس استانداردها، خواص مکانیکی متفاوت و مختلفی دارد که در ادامه مقاله به آن میپردازیم.

به طور کل در ایران میلگرد ها به چهار استاندارد «A1 – A2 – A3 – A4» شناخته و استفاده میشوند که این استانداردها مورد تطبیق با کشور روسیه میباشد.

  • A1 – میلگرد ساده
  • A2 – میلگرد آجدار مارپیچ
  • A3 – میلگرد آجدار جناغی
  • A4 – میلگرد آجدار مرکب

جدول انواع استاندارد میلگرد

استانداردنوع میلگردعلامت استاندارد ملی (حک شده)
A1میلگرد سادهس 240
A2میلگرد آجدار مارپیچ
(یکنواخت یا دوکی)
آج 340
آج 350
A3میلگرد آجدار جناغی
(یکنواخت یا دوکی)
آج 400
آج 420
A4میلگرد آجدار مرکب
(دوکــــی)
آج 500
آج 520

استاندارد میلگرد

میلگرد ساده (A1)

میلگرد ساده با علامت A1 شناخته شده و بدون آج و برآمدگی کاملاً صاف است و برای استفاده در بتن مناسب نیست. این نوع انعطاف زیادی دارد و سایزهای تولیدی 6 میلی‌متر تا 50 میلی‌متر اکثراً به عنوان دورپیچ سازه بتن آرمه کاربرد دارند.

میلگرد آجدار مارپیچ (A2)

میلگرد آجدار مارپیچ با علامت A2 شناخته شده و دارای آج میباشد که به صورت دورپیچ در امتداد طولی میلگرد قرار گرفتند و در دونوع یکنواخت یا دوکی هستند و سایزهای مختلف از این نوع در ساختمان سازی مثل استفاده برای خاموت و در صنعت استفاده زیادی میشود اما جوش پذیری زیادی ندارند.

نکته مهم: در انبار و یا پروژه ساختمانی برای شناخت سریع گرید میلگرد از روی ظاهر، باید علامت استاندارد درج شده برروی میلگرد را مشاهده کنید که معمولا پس از نام تولیدکننده و سایز «علامت گرید میلگرد» با حرف انگلیسی مانند C، H، S و … قابل مشاهده است که با مطابقت آن و جدول در لینک زیر میتوانید از گرید میلگرد موردنظر مطلع باشید.
مطالعه کامل علامت اختصاری حک شده میلگرد

میلگرد آجدار جناغی (A3)

میلگرد آجدار جناغی با علامت A3 شناخته شده و به روش یکنواخت و دوکی در بازار عرضه میشوند که دارای آج به صورت جناغی یا همان هشتی در امتداد میلگرد است این نوع استاندارد میلگرد از سایزهای 8 تا 32 این نوع، مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی میباشد.

میلگرد آجدار مرکب (A4)

میلگرد آجدار مرکب با علامت A4 شناخته شده این استاندارد میلگرد دارای آج های مرکب، به صورت هفتی هشتی کنار هم میباشد که در صنعت ساختمان سازی از آن استفاده های گوناگون میشود.

مشخصات انواع میلگرد

میلگردها علاوه بر تفاوت شکل ظاهری، در خواص مکانیکی نیز با یکدیگر تفاوت دارند. به عنوان مثال مقاومت تسلیم و کششی هر میلگرد متفاوت است بنابراین از هر نوع میلگرد در قسمت متفاوتی استفاده میشود.

استحکام کششی میلگرد

استحکام کششی، حداکثر نیرو یا باری است که میلگرد در هنگام کشیدن از دو طرف، تا قبل از اینکه خم یا شکسته شود، تحمل می‌کند. به طور مثال مقاومت کششی انواع میلگرد با یکدیگر متفاوت است و میلگرد A1 با 360 پاسگال کمترین مقاومت کششی یا تاو کششی را دارد و در مقابل میلگرد A4 با 690 مگاپاسکال بیشترین استحکام را دارد. در نتیجه میلگرد های A2 و A3 و A4 که دارای استحکام کششی بیشتری هستند مناسب استفاده در فندانسیون و پی ساختمان میباشد. البته باید به کیفیت نوع میلگرد نیز توجه خاصی داشت. در ادامه انواع استاندارد میلگرد با ما همراه باشید.

استحکام تسلیم میلگرد

استحکام تسلیم یا تنش تسلیم مقدار فشاری است که میلگرد در آن نقطه به طور دائمی تغییر شکل می‌دهد. این مقدار در هر میلگرد متفاوت است اما به طور مثال میلگرد آج 340 یعنی حداقل استحکام تسلیم این میلگرد 340 مگاپاسکال است.

ازدیاد طول نسبی

 معمولاً در لحظه گسیختگی و بعد از تنش تسلیم طول میلگرد افزایش می‌یابد که این ویژگی در مورد سازه‌های مقاوم در برابر زلزله معیار بسیار مهمی است. میزان ازدیاد طول نسبی برای انواع میلگرد ساده و آجدار متفاوت است.

ویژگی‌ خمشی

خمش یکی دیگر از ویژگی‌های مشخصات فنی میلگرد است که مقاومت میلگرد را در برابر خم‌شدگی، ترک، شکست و پارگی نشان می‌دهد. در جاهایی که نیاز به خم‌کردن میلگرد وجود دارد، ویژگی خمشی میلگرد اهمیت پیدا می‌کند.

ویژگی‌ خستگی

آزمون خستگی که یکی از مشخصات فنی میلگردها محسوب می‌شود، بیشتر برای میلگردهایی انجام می‌شود که در خطر سیکل تنشی قرار دارند (مثلاً در مورد پل‌هایی که به صورت مداوم نیرو به آن وارد می‌شود‌)

ویژگی‌ جوش‌پذیری

جوش‌پذیری به معنی قابلیت اتصال میلگردها به هم توسط جوش‌ است. این ویژگی‎ به مقدار کربن موجود در ترکیب شیمیایی میلگرد بستگی دارد و هر چقدر میزان کربن پایین‌تر باشد، فولاد نرم‌تر و شکل‌پذیرتر است.

استاندارد میلگرد  میلگرد آجدار

جمع بندی «انواع استاندارد میلگرد»

در این مقاله انواع استانداردهای میلگرد در ایران که مطابق با استانداردهای روسیه است عنوان شد که چهار نوع A1 – A2 -A3 و A4 میباشند که هر کدام با ویژگی های مکانیکی متفاوت، در صنایع و به خصوص ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند. به نوعی میلگرد از اصلی ترین اجزا ساختمان محسوب میشود که خرید و نگهداری آن نیاز به اطلاعات و افزایش آگاهی دارد. کارشناسان شرکت فولاد ابرکاوان قشم (قشم آهن) روزانه انواع قیمت میلگرد کارخانجات مختلف مانند سرمد ابرکوه، فولادخراسان، جهان فولاد سیرجان، ذوب آهن اصفهان، کوثراهواز و… را به صورت آنلاین در سایت یا تلفنی به اطلاع شما میرساند جهت استعلام قیمت انواع آهن آلات و میلگرد با ما در ارتباط باشید. سپاس از همراهی شما 💚

مطالب مرتبط با پست جاری

دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.

ورود یا ثبت ناملطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
09
تنظیم یا فراموشی رمز عبور
با اسکن کد QR زیر، وارد صفحه مد نظر شوید
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
#