تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

انواع میلگرد در صنایع مختلف و صنعت ساختمان سازی نقش بسیار مهمی دارند و با توجه به تفاوت ویژگی های میلگردها، بسته به کاربردشان مشخصات متفاوتی دارند. میلگرد ساختمانی عموماً مناسب استفاده در بتن به عنوان فندانسیون هستند و میلگرد صنعتی مناسب استفاده در صنایع مانند ساخت قطعات و… که در هرکدام اهمیت ویژه ای […]

تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

انواع میلگرد در صنایع مختلف و صنعت ساختمان سازی نقش بسیار مهمی دارند و با توجه به تفاوت ویژگی های میلگردها، بسته به کاربردشان مشخصات متفاوتی دارند. میلگرد ساختمانی عموماً مناسب استفاده در بتن به عنوان فندانسیون هستند و میلگرد صنعتی مناسب استفاده در صنایع مانند ساخت قطعات و… که در هرکدام اهمیت ویژه ای دارند. مقاله تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی به بررسی و تفاوت های این دو نوع میلگرد پرداخته شده است؛ همچنین شما کاربران محترم وبلاگ قشم آهن (تامین کننده میلگرد ساختمانی جهان فولاد سیرجان از درب کارخانه) میتوانید مقاله «انعطاف میلگرد A2» را نیز مطالعه بفرمایید.

‌تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

میلگردهای ساختمانی و صنعتی هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. میلگردهای ساختمانی عمدتاً در پروژه‌های ساخت و ساز برای تقویت بتن و افزایش استحکام آن به‌کار می‌روند، در حالی که میلگردهای صنعتی برای کاربردهای خاص در صنایع مختلف مانند خودروسازی، ماشین‌آلات و صنایع نفت و … طراحی شده‌اند. تفاوت‌های اصلی این دو نوع میلگرد در ترکیب مواد اولیه، مقاومت مکانیکی، استانداردهای تولید و کاربردهای آن‌ها است که کاربرد هرکدام را متفاوت کرده است.

آگاهی از تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی به‌منظور انتخاب میلگرد مناسب برای هر پروژه و صنعت ضروری است تا سازه‌ها و تجهیزات با کیفیت بالا و مقاومت کافی در برابر نیروهای مختلف ایجاد شوند و از ضررهای احتمالی جلوگیری شود.

جدول تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

در جدول زیر به طور کامل تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی عنوان شده است تا به راحتی این دو نوع میلگرد را با یکدیگر مقایسه کرد:

ویژگی هامیلگرد ساختمانیمیلگرد صنعتی
ترکیب مواد اولیهمعمولاً از فولاد کربنی ساده ساخته می‌شوداز فولادهای آلیاژی با ترکیبات خاص (نیکل، کروم، منگنز و …) ساخته می‌شود
مقاومت کششیدارای مقاومت کششی متوسط مناسب برای سازه‌های بتنیمقاومت کششی بالاتر برای تحمل شرایط سخت و فشارهای ویژه
مقاومت در برابر خوردگیمقاومت معمولی در برابر خوردگی (بسته به نوع و پوشش)مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی، به‌ویژه در محیط‌های شیمیایی و مرطوب
نوع میلگردمیلگرد آجدار یا ساده (در بیشتر مواقع آجدار)میلگرد آلیاژی با ویژگی‌های خاص (مثلاً مقاوم به سایش یا حرارت بالا)
مقاومت در برابر دمامعمولاً برای دماهای معمولی طراحی می‌شودمقاومت بسیار بالا در برابر دماهای زیاد (برای صنایع نفت، گاز و …)
استانداردهای تولیداستانداردهای عمومی مانند ASTM A615 و ISIRI 3132استانداردهای صنعتی خاص مانند ASTM A36 و ASTM A193
ابعاد و قطرمعمولاً قطرهای استاندارد برای سازه‌های بتنی (6 تا 32 میلیمتر)ممکن است در اندازه‌های خاص و دقیق‌تر تولید شود (بسته به نیاز صنعتی)
عملکردتقویت بتن در برابر کشش و برش در سازه‌های ساختمانیمقاومت در برابر شرایط سخت صنعتی، سایش، خوردگی، و دماهای بالا
قیمتمعمولاً هزینه پایین‌تری نسبت به میلگرد صنعتی داردهزینه بالاتر به دلیل استفاده از آلیاژهای خاص و ویژگی‌های مقاومتی بیشتر دارد

میلگرد ساختمانی چیست؟

میلگرد ساختمانی با گرید های مختلف مانند A1 -A2 – A3 – A4 عمدتاً در پروژه‌های ساختمانی، از جمله ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی، به‌کار می‌رود. این میلگردها آجدار و به‌طور معمول در سازه‌های بتنی برای تقویت و افزایش مقاومت در برابر تنش‌های کششی و فشاری به‌کار می‌روند. میلگرد ساختمانی معمولاً از فولاد کربنی ساخته می‌شوند. این میلگردها ویژگی‌های مکانیکی مناسبی برای استفاده در بتن دارند.

میلگرد ساده یا بدون آج (A1) عمدتاً در سازه‌های کوچک و در مکان‌هایی که نیازی به مقاومت کششی بالا نیست، استفاده می‌شوند. اما میلگرد آجدار با گرید های مختلف (A1 – A2 – A3) به دلیل داشتن آج باعث افزایش چسبندگی بهتر بین میلگرد و بتن می‌شود که در قسمت هایی از فندانسیون که نیاز به مقاومت بیشتر است مناسب هستند.

تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

میلگرد صنعتی چیست؟

میلگرد صنعتی به میلگردهایی گفته می‌شود که در صنعت‌های مختلف به‌ویژه در صنایعی مانند خودروسازی، ساخت ماشین‌آلات، صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این میلگردها معمولاً برای کاربردهای خاص و دقیق‌تر تولید می‌شوند و از لحاظ مشخصات فنی با میلگرد ساختمانی متفاوت است. میلگردهای صنعتی معمولاً از فولاد آلیاژی با خواص مکانیکی ویژه مانند مقاومت به سایش، خستگی، دماهای بالا و خورندگی ساخته می‌شوند. این میلگردها ممکن است از فولادهای کم‌کربن یا فولادهای خاص با آلیاژهای مختلف مانند منگنز، کروم، نیکل یا مولیبدن ساخته شوند.

میلگرد ضد سایش در دسته میلگردهای صنعتی است که از فولادهای آلیاژی تولید می‌شوند که دارای مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و خوردگی هستند. این نوع میلگردها در صنایعی مانند استخراج معادن یا صنایع ساخت قطعات مقاوم به سایش استفاده می‌شوند و یا میلگرد های ضدزنگ که در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم هستند و معمولاً در محیط‌های مرطوب و شیمیایی مانند صنایع پتروشیمی و دریایی استفاده می‌شوند از نوع میلگردهای صنعتی محسوب میشوند.

تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

تفاوت آلیاژ میلگرد ساختمانی و صنعتی

میلگردهای ساختمانی معمولاً از فولاد کربنی ساده تولید می‌شوند که برای استحکام کششی و چسبندگی با بتن مناسب است. اما میلگردهای صنعتی معمولاً از فولادهای آلیاژی با ترکیبات خاص و مقاوم در برابر شرایط سخت تولید می‌شوند. این میلگردها معمولاً به‌منظور مقابله با دماهای بالا، سایش، خوردگی و سایر شرایط ویژه طراحی می‌شوند.

تفاوت ویژگی مکانیکی میلگرد ساختمانی و صنعتی

میلگردهای ساختمانی عمدتاً برای مقاومت در برابر نیروهای کششی و برشی در سازه‌های بتنی طراحی شده‌اند که مقاومت کششی آن‌ها نسبت به میلگردهای صنعتی پایین‌تر است. میلگردهای صنعتی معمولاً برای تحمل شرایط سخت‌تر طراحی می‌شوند. این میلگردها به دلیل استفاده از آلیاژهای خاص، معمولاً دارای مقاومت کششی، دما و خوردگی بسیار بالاتر از میلگردهای ساختمانی هستند.

کاربرد میلگرد صنعتی و ساختمانی

میلگرد های ساختمانی معمولاً در پروژه‌های ساخت و ساز مانند ساختمان‌ها، پل‌ها، سدها، پارکینگ‌ها و … سازه‌های بتنی به‌کار می‌روند. اما میلگردهای صنعتی در صنایعی همچون خودروسازی، صنایع نفت و گاز، ماشین‌آلات سنگین، تولید تجهیزات صنعتی، و بخش‌هایی که نیاز به مقاومت ویژه در برابر شرایط محیطی خاص دارند، استفاده می‌شوند.

اما باید توجه داشت با توجه به طراحی های متفاوت توسط مهندسان ساختمان سازی یا صنایع ممکن است هر کدام از انواع این میلگردها در قسمت های مختلف صنایع یا ساختمان به کارگرفته شوند.

پایان | وبلاگ قشم آهن (فولاد ابرکاوان قشم)

تفاوت میلگرد صنعتی و میلگرد ساختمانی

قیمت میلگرد جهان فولاد سیرجان

کاربران محترم سایت قشم آهن لطفاً توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت روز انواع سایزهای میلگرد جهان فولاد سیرجان درب کارخانه به همراه اطلاع از تخفیفات ویژه مشتریان شرکت فولاد ابرکاوان، با شماره 09129596001 تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به صفحه قیمت میلگرد، از نرخ روز مطلع شوید. همچنین با قابلیت نمودار قیمت ها میتوانید به راحتی نوسان قیمت مقاطع فولادی را مشاهده کرده و بازار آهن آلات را تحلیل کنید.

مشاهده آنلاین قیمت میلگرد جهان فولاد سیرجان

مطالب مرتبط با پست جاری

دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.

ورود یا ثبت ناملطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
09
تنظیم یا فراموشی رمز عبور
با اسکن کد QR زیر، وارد صفحه مد نظر شوید
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
#