حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403
سامانه نیما از تاریخ 28 بهمن 1396 به صورت آزمایشی کار خود را آغاز کرد و در تاریخ 3 اردیبهشت 1397 در راستای در راستای تامین و فروش ارز برای فعالان اقتصادی (مانند فعالان صنعت فولاد، پتروشیمی و…) به طور رسمی کار خود را شروع کرد تا از قاچاق ارز و خروج سرمایه های کشور […]
سامانه نیما از تاریخ 28 بهمن 1396 به صورت آزمایشی کار خود را آغاز کرد و در تاریخ 3 اردیبهشت 1397 در راستای در راستای تامین و فروش ارز برای فعالان اقتصادی (مانند فعالان صنعت فولاد، پتروشیمی و…) به طور رسمی کار خود را شروع کرد تا از قاچاق ارز و خروج سرمایه های کشور جلوگیری به عمل آورد. اما اخبار روز حاکی از حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403 میباشد و طبق اعلام رسمی بانک مرکزی ایران با راه اندازی بازار ارز معاملات تجاری، از روز شنبه 24 آذر، صادرکنندگان در سامانه نیما می توانند با نرخ توافقی معاملات خود را انجام دهند. این تصمیم به معنی حذف نرخ ارز نیمایی از شنبه هست.
در ادامه مقاله سایت قشم آهن (تامین کننده انواع سایزهای میلگرد جهان فولاد سیرجان) با ما همراه باشید.
در این مقاله میخوانید
حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403
طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403، مقرر شده سایر صادرکنندگان مشمول بند (1) ماده (8) آییننامه مذکور شامل شرکتهای صادرکننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآوردههای نفتی، از تاریخ 1403/11/01 در چهارچوب آییننامه مذکور و تصمیمات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، از طریق بانک های عامل نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نموده و رفع تعهد صادراتی نمایند.
پایان ارز نیمایی از شنبه 24 آذر
با توجه به حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403 قیمت پایه فروش محصولات شیمیایی و پتروشیمی، فولادی و فلزات رنگین در بورس کالا نیز براساس نرخ ارز کشف شده در بازار ارز تجاری خواهد بود زیرا عملا دیگر ارز نیمایی وجود خارجی ندارد.
حذف ارز نیمایی فولاد
طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی نسبت به حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403، کلیه صادرکنندگان کشور در تمامی صنایع ، ارز خود را در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه می کنند و سامانه ارز نیمایی دیگر وجود نخواهد داشت.
تاثیر حذف ارز نیمایی چیست؟
حذف ارز نیمایی برای صنعت فولاد ایران میتواند تأثیرات گستردهای از جمله افزایش هزینههای تولید، کاهش رقابتپذیری در بازارهای جهانی، کاهش صادرات و فشار بر صنایع پاییندستی به همراه داشته باشد. این امر به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی ایران که با تحریمها و نوسانات ارزی مواجه است، میتواند به مشکلات جدی برای تولیدکنندگان فولاد و در نهایت افزایش قیمت فولاد انجام شود.
اما از طرفی میتوان پیش بینی کرد که حذف ارز نیمایی فولاد آذر 1403 در کوتاهمدت میتواند دست بسیاری از دلالان و سودجویانی را ببندد که تاکنون از این شرایط به نفع خود بهرهبرداری میکردند. این اقدام در نهایت دست این افراد را از منابع ارزان و دسترسی به ارز دولتی کوتاه خواهد کرد و بسیاری از آنها را از عرصه اقتصادی کنار خواهد زد. زیرا در شرایط فعلی، برخی از کارخانهها و شرکتها به راحتی مواد اولیه را با نرخ ارز نیمایی وارد کرده و محصولات خود را با قیمتهای بالا به بازار عرضه میکردند.
در نتیجه به طور قطع نمیتوان انتظار داشت قیمت آهن آلات و مقاطع فولادی با حذف ارز نیمایی فولاد 1403 دچار نوسان کاهشی یا افزایشی شود؛ زیرا پس از اجرایی شدن این این بخشنامه از فردا 24 آذرماه باید روند بازار و سایر سیاست های بانک مرکزی را مورد بررسی قرار داد و نتیجه اصلی این بخشنامه و تغییر بزرگ در تخصیص ارز به تولیدکنندگان، پس از اجرای این طرح معلوم خواهد شد.
پایان | وبلاگ قشم آهن (فولاد ابرکاوان قشم)
دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.