میلگرد 16 سرمد ابرکوه 91 افزایش یافت بیشتر
076 33389333
با ما تماس بگیرید
استعلام قیمت و خرید ورود / ثبت نام

میلگرد همبندی چیست؟

میلگرد در فنداسیون ساختمان از اجزا اصلی محسوب میشود و در قسمت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از موارد استفاده آن میلگرد همبندی است. از مهم ترین نکات هنگام ساختمان سازی رعایت نکات ایمنی است تا از ضررهای مالی یا جانی جلوگیری شود. میلگرد همبندی به عنوانی هدایت کننده‌ الکتریکی است و […]

میلگرد همبندی چیست؟

میلگرد در فنداسیون ساختمان از اجزا اصلی محسوب میشود و در قسمت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از موارد استفاده آن میلگرد همبندی است. از مهم ترین نکات هنگام ساختمان سازی رعایت نکات ایمنی است تا از ضررهای مالی یا جانی جلوگیری شود. میلگرد همبندی به عنوانی هدایت کننده‌ الکتریکی است و در صورت بروز حادثه مانند آتش‌سوزی ناشی از صاعقه یا اتصال سیستم برق ساختمان و مشکلات مختلف در اثر عدم ایمنی در اتصالات برقی، خطرات را کاهش میدهد. برای اجرای همبندی نیاز به رسانا هایی مانند فولاد و مس است که با در نظر گرفتن قیمت میلگرد و به صرفه بودن آن، استفاده از میلگرد سایز 8 و 10 برای آن توصیه میشود. جهت اطلاع از قیمت روز میلگرد سرمد ابرکوه و یا جهان فولاد سیرجان کلیک کنید و در ادامه با ما همراه باشید.

میلگرد همبندی چیست؟

میلگرد همبندی نوعی از آرماتور فولادی است که به عنوان رسانا الکتریکی در سازه های فلزی یا بتنی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی میلگرد همبندی وظیفه دارد در صورت ورود جریان به تجهیزات الکتریکی ساختمان، اقدام به کاهش اندازه ولتاژ در محوطه داخلی ساختمان کند تا از خطرات جلوگیری شود. میلگرد همبندی در واقع تمام تجهیزات الکتریکی و غیر الکتریکی و فلزات مانند ستون‌ها، تیرها و… را به یکدیگر وصل کرده تا هم پتانسیل شوند تا احتمال اختلاف پتانسیل (احتمال بروز آتش سوزی ناشی از اتصال برق) در ساختمان کاهش یابد.

برای اجرای میلگرد همبندی ابتدا باید هزینه بیشتری برای خرید مس یا میلگرد و سایر تجهیزات لازم پرداخت کرد اما تاثیر بسیار زیادی در ایمن سازی ساختمان دارد و در مقررات ملی ساختمان نیز تاکید شده است که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

میلگرد همبندی در مقررات ملی ساختمان

دستور العمل طراحی و اجرای همبندی در ساختمانها بر اساس ماده پ-1-4-7-1 مبحث سیزده مقررات ملی ساختمان و در راستای افزایش ضریب ایمنی و جلوگیری از برق گرفتگی در ساختمان تدوین شده است. بر اساس مبحث 13 مقررات ملی، در هر ساختمان کلیه قسمتهای زیر باید از نظر الکتریکی به یکدیگر متصل (همبندی) گردند.

  1. قسمت های اصلی فلزی ساختمان، مانند اسكلت فلزی و آرماتورهای بتن
  2. هادی حفاظتی كليه وسايل و دستگاه های نصب ثابت و هادی های حفاظتی پريزها در سرويس های بهداشتی می بايست برای هم ولتاژ كردن هم بندی اضافی انجام شود همين هم بندی موارد زير را شامل می شود:
    • وان يا زير دوشی فلزی
    • لوله های آب سرد و گرم
    • بدنه های هادی وسائل نصب ثابت
    • لوله های فلزی فاضلاب
    • لوله های گاز، حرارت مركزی يا هر نوع لوله ديگر
    • هادی های حفاظتی مدارهای پريز و روشنائی
  3. در آشپزخانه بايد برای هم ولتاژ كردن هم بندی اضافه انجام شود، اين هم بندی بايد مواردی مانند يخچال، اجاق گاز، قفسه بندی فلزی، ظرفشوئی (سينك)، هر نوع وسايل برقی، لوله هایآب سرد و گرم، لوله های فاضلاب، لوله های حرارت مركزی، اجزای فلزی ساختمان ازجمله ستون ها، هادی های حفاظتی مدارهای پريز و روشنائی را شامل شود.

انواع میلگرد همبندی

برای اجرا میلگرد همبندی دو روش «همبندی اصلی» و «همبندی اضافی یا تکمیلی» وجود دارد و مهندس ناظر برق در پروژه باید همبندی را کنترل و گزارش نماید تا با روش درست اجرا شود.

همبندی اصلی (Main Equipotential Bonding)

در این شیوه از همبندی، اتصالات از سازه و تجهیزات به سمت زمین است. در واقع در این مدل تمامی تأسیسات فلزی نظیر لوله‌های آب، گاز، فاضلاب، کابل‌های برق، تلفن و… در کنار میلگرد های به کار رفته در اسکلت، تیر و ستون‌های موجود در اسکلت فلزی و فولادی جزو بخش‌های تشکیل دهنده همبند اصلی محسوب می‌شوند.

همبندی تکمیلی یا اضافی (Supplementary Equipotential Bonding)

از بین بخش‌های مختلف سازه، یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که در آن احتمال برق گرفتگی بسیار زیاد است، محیط‌هایی است که رطوبت بالایی دارند. در این مدل در تمامی دستگاه‌های نصب شده و ثابتی که در محیط‌های مرطوب وجود دارند، فرآیند همبندی انجام می‌شود. در قسمت‌هایی از ساختمان ها مانند وان فلزی در حمام، بدنه هادی وسایل الکتریکی نظیر یخچال، لباسشویی، ظرف شویی و… ، تمامی پریزها و روشنایی‌ها، وسایل رسانای الکتریکی موجود در آشپزخانه، تجهیزات فلزی، رسانای استفاده شده در استخر، سونا از این روش همبندی استفاده میشود.

استفاده از مس و میلگرد برای همبندی

رسانا مسی در قسمت هایی برای همبندی استفاده میشود. میلگرد نیز بر حسب خصوصیات و ویژگی هایی که دارد می‌تواند جایگزین خوبی برای مس باشد؛ اما رعایت نکات زیر در صورت استفاده از میلگرد الزامی است.

  • میلگرد همبندی می‌بایست از میان میلگردهای اصلی سازه یا میلگرد اضافه انتخاب شود.
  • همبندی با میلگرد نباید به ساختار فنی ساختمان آسیبی وارد کند.
  • قطر میلگرد می‌بایست بین 8 الی 10 میلی‌متر بر مبنای سطح مقطع تجهیزات در نظر گرفته شود.
  • در این نوع ارت و همبندی، اتصالات بایستی به گونه‌ای انجام شود که در محل اتصال میزان مقاومت به حداقل مقدار موجود برسد. (برای انجام چنین کاری جوش‌کاری گزینه مناسبی برای اتصالات بین تجهیزات خواهد بود.)

میلگرد همبندی چیست؟ سرمد ابرکوه میلگرد

نحوه اجرا میلگرد همبندی

برای اجرای میلگرد همبندی در دومرحله قبل بتن ریزی (اجرای فندانسیون) و بعد بتن ریزی باید اقدامات و مراحل لازم را انجام داد که در ادامه مراحل و نحوه اجرا آن را بررسی خواهیم کرد.

  • اجرا میلگرد همبندی در فونداسیون

در این مرحله از فرآیند اجرا میلگرد همبندی نیاز است تا تمامی ستون‌های ساختمان به یکدیگر همبند شوند.

  • اجرا میلگرد همبندی در ستون‌ها

در این گام باید تمامی ستون‌های ساختمان در هر گوشه، یکی از ستون‌هایی که در راه پله قرار دارد، تمامی ستون‌های موجود در بخش موتورخانه و خرپشته و… به هم متصل و همبند شوند. شبکه میلگردهای همبند در این مرحله باید در فاصله‌های ۲۰ متر از طول و عرض ساختمان به وجود بیایند.

  • اجرا میلگرد همبندی در سقف‌ها

به منظور اجرا در سقف باید ستون‌ها، سقف، تیرهای فلزی اطراف سقف، دور تا دور آسانسور، یکی از ستون‌ها یا تیرهای فلزی که در بخش حمام دارند، یکی از ستون‌ها و تیرهای سرویس بهداشتی، آشپزخانه، آبدارخانه و تمامی بخش‌هایی که کف آن‌ها آبریزی می‌شوند هم متصل و همبند شوند. در این گام نیز باید میلگرد های همبند در فاصله ۲۰ متری قرار بگیرند.

  • اجرا میلگرد همبندی در بام

 تمامی ستون‌هایی که به هم وصل هستند و تیرهای فلزی در پشت بام باید در این گام به یک هادی الکتریکی همبند شوند.

مزایا اجرا همبندی

  • مطمئن ترین روش جلوگیری از برق گرفتگی ناشی از تماس غیرمستقیم
  • حفاظت از آسیب دیدن تجهیزات الکترونیکی، مخابراتی و اتوماسیون
  • کاهش اثرات الکتریسیته ساکن
  • ایجاد مسیرهای موازی برای هدایت جریان صاعقه به سمت زمین و جلوگیری از آسیب های ناشی از آن بر روی اشخاص و تجهیزات الکتریکی
  • وسایل حفاظتی به کمک همبندی اضافی
  • بالا بردن ضریب اطمینان عملکرد وسایل حفاظتی به کمک همبندی اضافی

میلگرد همبندی چیست؟ سرمد ابرکوه میلگرد فلزی

قیمت میلگرد درب کارخانه

کاربران محترم سایت قشم آهن لطفاً توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت روز میلگرد سرمد ابرکوه و میلگرد جهان فولاد سیرجان به همراه اطلاع از تخفیفات ویژه مشتریان شرکت فولاد ابرکاوان قشم (قشم آهن)، با شماره 09129596001 تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به صفحه قیمت میلگردها، از نرخ روز مطلع شوید.

قیمت لحظه ای و تخفیفات میلگرد

مطالب مرتبط با پست جاری

دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.

ورود یا ثبت ناملطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
09
تنظیم یا فراموشی رمز عبور
با اسکن کد QR زیر، وارد صفحه مد نظر شوید
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
#