بتن ریزی در هوای سرد
بتن ریزی در هوای سرد در فصل های سرد سال مانند زمستان و پاییز کارگاه های ساختمانی باید بتن ریزی را مطابق با دستورالعمل های مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ها انجام دهند تا سازه در حال ساخت استاندارد لازم را داشته باشد. بتن ریزی و به طور کل فندانسیون (میلگرد های به کاررفته […]
در این مقاله میخوانید
بتن ریزی در هوای سرد
در فصل های سرد سال مانند زمستان و پاییز کارگاه های ساختمانی باید بتن ریزی را مطابق با دستورالعمل های مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ها انجام دهند تا سازه در حال ساخت استاندارد لازم را داشته باشد. بتن ریزی و به طور کل فندانسیون (میلگرد های به کاررفته در بتن) از اصلی ترین اعضا ساختمان است که در هنگام ساخت به خصوص بتن ریزی در هوای سرد باید توجه ای ویژه ای به آن داشت.
درصورت عدم استفاده از دستورالعمل های مبحث نهم قانون مقررات ملی ساختمان هنگام بتن ریزی در هوای سرد، نتیجه آن استاندارد نیست و طبق بررسی کارشناسان عمران باعث کاهش تنش بتن و کاهش کیفیت آن خواهد شد. همچنین از یخ زدگی بتن و سایر مصالح مانند میلگرد و… باید اطمینان حاصل کرد زیرا درصورت رسیدن مصالح به دمای انجماد و به کارگیری آن ها باعث ترک خوردگی در بتن خواهد شد. جهت اجرای اصولی الزامات و قوانین بتن ریزی، با قشم آهن تامین کننده میلگرد و تیرآهن همراه باشید تا در هوای سرد هم کیفیت سازه را حفظ نمایید.
دما هوای سرد در بتن ریزی
بر اساس تعریف ارائه شده در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان، هوای سرد به هوایی میگویند، برای سه روز متوالی شرایط زیر را داشته باشد.
- میانگین دمای هوای شبانه روز کمتر از +5 درجه سانتیگراد باشد.
- در نیمی از ساعات شبانه روز دمای هوا از +10 درجه سانتیگراد بالاتر باشد.
در شرایط سرما بتنها در معرض یخ زدن و آب شدن قرار دارد و این یخ زدگی و آب شدنهای متوالی سبب ترک خوردگی بتن میشود و باید به این نکته توجه داشت که منظور از میانگین دمای هوای شبانه روز، میانگین حداقل و حداکثر دما در طول 24 ساعت است.
قیمت میلگرد درب کارخانه
کاربران محترم سایت قشم آهن لطفاً توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت روز میلگرد سرمد ابرکوه و میلگرد جهان فولاد سیرجان به همراه اطلاع از تخفیفات ویژه مشتریان شرکت فولاد ابرکاوان قشم (قشم آهن)، با شماره 09129596001 تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به صفحه قیمت میلگردها، از نرخ روز آهن آلات مطلع شوید.
الزامات بتن ریزی در هوای سرد
طبق استاندارد ملی ایران شماره 8451 درجه حرارت بتن در زمان اختلاط و حمل هرگز کمتر از 5 درجه سانتی گراد نگردد. بتن ریزی بر روی سطوح یخ زده یا پوشیده از برف ممنوع می باشد. بتن با مخلوط شدن آب، سیمان و ماسه ساخته میشود و در مراحل ساخت و ترکیب این اجزا باید همه مراحل به درستی انجام شود تا در پایان بتن استاندارد در سازه استفاده کرد. حتی اگر آب نیز یخ زده نباشد، سیمان در دماهای پایین نمیتواند واکنش های لازم را با آب داشته باشد. به همین دلیل است که بتن ریزی در هوای سرد و بدون توجه به الزامات کار در نهایت منجر به ایجاد بتنی می شود که به راحتی خرد می شود. بتن ریزی در هوای سرد نیازمند قوانین و مقررات خاصی است که در صورت عدم توجه به الزامات بتن ریزی در هوای سرد تنش شدید در بتن که باعث ترک خوردگی سطح و داخل بتن خواهد شد.
استفاده از آب گرم
یکی از شرایطی که می تواند در بتن ریزی در هوای سرد مفید واقع گردد، استفاده از آب گرم برای رساندن بتن به دمای مطلوب است. فقط باید توجه داشته باشیم برای این شرایط آب گرم بیشتر از 40 درجه نباید به صورت مستقیم با سیمان در تماس باشد و این نکته باید در نحوه ریختن مصالح در میکسر رعایت شود.
کنترل گوشه ها و لبه بتن
گوشه ها و لبه های بتن در برابر یخ زدگی بیشتر در معرض آسیب قرار دارند، به همین علت دمای این بخش های به صورت متوالی کنترل شود و در صورت لزوم اقدامات لازم صورت بگیرد.
بررسی دما بتن به صورت مرتب
برای استفاده از این مواد افزودنی، بر اساس محیطی که در آن قرار گرفته و اندازه اسمی سنگدانه ها، حدود مشخصی تعریف شده که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
استفاده از مواد افزودنی بتن
اضافه کردن مواد افزودنی مانند ضد یخ یا زودگیر بتن یکی از روشهای جلوگیری از یخ زدگی است. حباب هوا آب منبسط شده در اثرسرما با فشار داخل آن شده و از فشار وارد شدن به بتن جلوگیری میکند، مقاومت بتن در برابر یخ زدن و آب شدن افزایش میدهد.
کاربرد اصلی ضد یخ یا زودگیر بتن، فراهم کردن امکان بتنریزی و پیوستگی اجرای بتن در هوای خیلی شدید است. شرایط محیطی برای بتن های در معرض یخ زدن و آب شدن به سه دسته زیر تقسیم می شود:
- شرایط محیطی متوسط: بتن در معرض دوره های یخ زدن و آب شدن و گاهی در معرض رطوبت قرار دارد.
- شرایط محیطی شدید: بتن در معرض دوره های یخ زدن و آب شدن و پیوسته در معرض رطوبت قرار دارد.
- شرایط محیطی خیلی شدید: بتن در معرض دوره های یخ زدن و آب شدن و پیوسته در معرض رطوبت و نمک های یخ زدا قرار دارد.
یکی دیگر از کاربردهای ضد یخ یا تند گیر بتن برای استفاده از شاتکریت است. شاتکریت نیاز به بتن چسبنده با خاصیت گیرش سریعتر از حالت معمولی دارد. در این زمینه، افزودنی زودگیر یا ضد یخ بتن از ریختن و عدم پایداری بتن در مقطع مورد نظر جلوگیری میکند.
مواردی که در این مقاله سایت قشم آهن (تامین کننده میلگرد و تیرآهن از کارخانه) توصیه هایی است که در مبحث نهم مقررات ملی در خصوص بتن ریزی در هوای سرد ذکر شده است. رعایت الزامات آن و فراهم آوردن شرایط مناسب محیطی می تواند در بالابردن کیفیت ساخت سازه بسیار مهم و حائز اهمیت باشد.
جمع بندی
در این مقاله از سایت قشم آهن تامین کننده میلگرد و تیرآهن از درب کارخانه، الزامات لازم برای بتن ریزی در هوای سرد عنوان شد.دمای بتن باید در طول مدت بتن ریزی و دوره عمل آوری به صورت مرتب ثبت گردد. این کار باید حداقل دو بار در طول شبانه روز در نقاط مختلف ساختمان انجام بگیرد تا بتوان از سلامت و شرایط مناسب بتن اطمینان کافی حاصل کرد.
یکی از راهمارهایی که مبحث نهم مقررات ملی ساختمان راهکاری در خصوص حل این مسئله ارائه داده، استفاده از مواد حباب ساز است. حباب هوا در بتن به صورت مخزنی است که آب منبسط شده در اثر سرما با فشار داخل آن شده و از فشار وارده بر بتن جلوگیری میگردد و مقاومت بتن در برابر یخ زدن و آب شدن افزایش مییابد. درصورت عدم استفاده از دستورالعمل های مبحث نهم قانون مقررات ملی ساختمان هنگام بتن ریزی در هوای سرد، نتیجه آن استاندارد نیست و طبق بررسی کارشناسان عمران باعث کاهش تنش بتن و کاهش کیفیت آن خواهد شد. همچنین در صورت علاقه مقاله «کاربرد چسب کاشت میلگرد» نیز اطلاعات زیادی به شما خواهد داد.
دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.