میلگرد بستر چیست ؟
میلگرد بستر یکی از مصالح پرکاربرد و ضروری جهت مقاومت در برابر نیروهای کششی و فشاری است که با مهندسی طراحی شده و نقش به خصوصی در زمینه امنیت و مقاومت ساختمان ایفا میکند. استفاده از میلگرد بستر یک روش معمول برای تقویت دیوارهای ملاتی است و به دلیل اهمیت بسیار زیاد در آیین نامه […]
میلگرد بستر یکی از مصالح پرکاربرد و ضروری جهت مقاومت در برابر نیروهای کششی و فشاری است که با مهندسی طراحی شده و نقش به خصوصی در زمینه امنیت و مقاومت ساختمان ایفا میکند. استفاده از میلگرد بستر یک روش معمول برای تقویت دیوارهای ملاتی است و به دلیل اهمیت بسیار زیاد در آیین نامه 2800 ساختمان نیز استفاده از آن ضروری شناخته شده است. میلگرد بستر به عنوان یک روش موثر و کارآمد برای تقویت اتصالات دیوارهای ملاتی در ساختمانها است و به دلیل ویژگیهای خاص خود، بهترین عملکرد را در این زمینه ارائه میدهد. در ادامه مقاله سایت قشم آهن با جزئیات آن بیشتر آشنا خواهید شد.
در این مقاله میخوانید
میلگرد بستر چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان شد میلگرد بستر نقش مهمی در مقاومت نیروهای کششی دارد که ساختار آن دو عدد مفتول طولی است و از طریق فرآیند جوشکاری به مفتولهای عرضی نردبانی یا خرپایی، متصل میشوند تا به جهت تقویت و پایداری اتصالات درونی در دیواری های ملاتی قرار بگیرند. به عبارتی وظیفه آن مسلح کردن دیوار و بهبود عملکرد آن در برابر زلزله و نیروها و ارتعاشاتی است که موجب ریزش دیوار میشود. استفاده از میلگرد بستر نسبت به روش های گذشته مانند والپست نبشی، همراه ویژگیهای خاص خود عملکرد بهتری در این زمینه ارائه میدهد. همچنین در پیاده سازی آن باید به نکاتی توجه داشت که در ادامه به آن میپردازیم.
شکل و نوع میلگرد بستر
- نردبانی: این نوع میلگرد به شکل نردبان طراحی شده و برای تقویت دیوارهای باربر و غیرباربر استفاده میشود. میلگردهای بستر نردبانی با جوش دادن میلههای فولادی به صورت موازی و با فاصله منظم تولید میشوند.
- خرپایی: میلگرد بستر خرپایی به شکل مثلثی ساخته میشود و برای سازههایی که نیاز به مقاومت بیشتر در برابر نیروهای کششی و فشاری دارند، به کار میرود.
میلگردبستر آیین نامه 2800 ساختمان
به منظور اجرای بهتر میلگرد بستر، جزئیات اجرای آن و همچنین نحوه محاسبه این محصول، در پیوست ششم آیین نامه 2800 و همچنین نشریه 739 (راهنمای طراحی لرزهای دیوارهای بنایی غیر سازهای) به صورت مشروح ارائه شده است. برخی از این موارد به شرح ذیل است.
- در دیوارهایی که عملکرد دو طرفه دارند و همچنین دیوارهای با دهانه افقی، میلگرد بستر به صورت مستقیم بر مقاومت خمشی تاثیر گذاشته و آن را بهبود میبخشد. در دیوارهای با دهانه عمودی، میلگرد بستر به صورت مستقیم در مقاومت خمشی تاثیری ندارد اما موجب بهبود عملکرد داخل صفحه دیوار و درنتیجه کاهش ترکهای احتمالی میشود. این المان همچنین عملکرد خارج از صفحه دیوارهای دهانه قائم را نیز بهبود میبخشد.
- طبق پیوست ششم آیین نامه 2800 (آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله) کلیه دیوارهای ساخته شده با بلوک باید با استفاده از ابزار مناسب مسلح شوند. استفاده از میلگرد بستر یکی از آسانترین روشهایی است که ما را به این هدف از آیین نامه میرساند.
- میلگرد بستر میتواند میلگرد معمولی و آجدار باشد. اما به صورت معمول، باید از دو مفتول یا میلگرد آجدار تشکیل شده است که در میان آنها مفتولهای میانی به صورت نردبانی یا خرپایی قرار گرفتهاند.
- در صورتی که مفتولهای میانی به صورت زیگزاگی باشند، میلگرد بستر خرپایی بوده، و در صورتی که مفتولهای میانی به صورت عمود بر دو میلگرد اصلی قرار گرفته باشند، نردبانی یا پلکانی خواهد بود. باید توجه داشت که روش خرپایی نسبت به روش نردبانی مقاومت بیشتری داشته و در نتیجه پرکاربردتر است.
- در حالت کلی حداقل قطر مفتول به کار رفته در میلگرد بستر باید 4 میلیمتر باشد و حداکثر قطر آن باید به اندازه نصف ضخامت ملات باشد.
- عرض میلگرد بستر باید 3 سانتیمتر کمتر از عرض دیوار باشد.
- گام میلگرد بستر خرپایی باید بین 40 الی 50 سانتیمتر باشد.
- توجه داشته باشید که طول همپوشانی میلگرد با میلگرد دیگر و یا با گیره، باید حداقل 75 برابر قطر میلگرد بستر باشد.
- اتصال گیرهبه ستون بتنی باید به وسیله پیچ و رولپلاک صورت گیرد و نباید برای این کار از روشهای چکشی و تفنگی استفاده کرد.
مزایا استفاده از میلگردبستر
اجرای میلگرد بستر می تواند باعث افزایش شکل پذیری دیوار شود و میزان مقاومت دیوار را در برابر زلزله و بارهای جانبی افزایش دهد. میلگردهای بستر بدون نیاز به دوغاب، فقط در هنگام دیوارچینی در دیوار مورد استفاده قرار می گیرند و گیرایی خوبی را با ملات ایجاد خواهند کرد. این میلگردها میتوانند عرض و فاصله ترک های ناشی از جمع شدگی حرارتی و تغییر شکل ها در اثر گرما را خنثی کنند و باعث کنترل آن ها شوند. علاوه بر این، این میلگردها می توانند با افزایش مقاومت دیوار، میزان مقاومت ساختمان را نیز افزایش دهند.
- کنترل فاصله بین ترکهای ناشی از انقباض و تغییر شکل حرارتی
- افزایش ایمنی، استقامت، استحکام و همچنین انعطاف پذیری خمشی به خارج از صفحه دیوار
- افزایش استقامت و مقاومت برشی در داخل صفحه دیوار
- افزایش یکپارچگی دیوارها در هنگام زلزله و جلوگیری از ریزش خارج از صفحه
- بهبود شکل پذیری دیوار و در نتیجه مقاومت در برابر ارتعاشات زلزله
- ایجاد اتصال مکانیکی برای نمای بنایی (سنگ یا آجر)
- نیازی به تغییر ساختار دیوار نیست
- قابلیت اتصال دیوارهای متقاطع و دو لایه به یکدیگر
- مقاومت در برابر نیروهای فشاری
- بهبود استحکام سازه
- کاهش خطرات زلزله
روش اجرای میلگرد بستر
- اجرا نیازمند انجام محاسبات دقیق است. این امر باید مطابق با استانداردهای لازم صورت گیرد و به همین دلیل نیاز به تخصص بالا دارد که شامل مراحل زیر است.
- در مرحله اول باید محل قرار گیری میلگردهای بستر در ردیفها مشخص شود. میلگرد معمولا در فواصل 40 سانتیمتری، یعنی هر دو رج یکبار، جایگذاری میشود. به همین منظور، محل قرارگیری گیره میلگرد را بر روی ستون مشخص میکنیم.
- پس از مشخص کردن محل قرارگیری گیره، باید آن محل را برای نصب گیره آماده کرد. در اسکلت بتنی این محل را سوراخ کرده و در آن رولپلاک قرار میدهند و گیره به وسیله میخ و رولپلاک به ستون متصل میشود. اما در اسکلت فلزی گیره به وسیله جوشکاری در محل مورد نظر به ستون جوش داده میشود.
- در مرحله سوم میلگردها را جایگذاری میکنیم و حدود 20 سانتی متر از آخر آن را خم میکنیم تا بهتر به قلاب گیر کند. قلاب درون سوراخی که در گیره تعبیه شده است قرار میکیرد.
- پس از جایگذاری، روی آن را با ملات میپوشانیم. دقت شود که ضخامت ملات نباید بیشتر از 1.6 سانتیمتر باشد.
- مرحله بعدی، ادامه دادن دیوار چینی است. به این صورت این عملیات را تکرار میکنیم تا دیوار تا انتها کامل شود.
نتیجه گیری
انواع میلگرد همواره در صنعت ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که باتوجه به کارایی های گوناگون در قسمت های مختلف ساختمان به کار گرفته میشوند. میلگرد بستر به عنوان یک عضو فلزی در دیوار شامل دو میلگرد طولی اصلی است که با استفاده از یک میلگرد به صورت نردبانی یا خرپایی به هم متصل میشوند. این نوع میلگرد در دیوارهای با بلوک یا سفال و به طور دقیق در دیوارهای با ملات سنتی استفاده میشود. علاوه بر این، اجرای آن در اسکلت بتنی نیز از موارد پرکاربرد است.
شرکت فولاد ابرکاوان قشم مفتخر است در طول چند سال فعالیت و تجربه همکاری با بزرگان این صنعت، همواره بر اصل مشتری مداری تاکید داشته و در راستای ایجاد بستر خرید مطمئن انواع میلگرد، تلاش و برنامه ریزی میکند. سپاس از همراهی شما
قیمت میلگرد سرمد ابرکوه
کاربران محترم سایت قشم آهن لطفاً توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت روز انواع سایزهای میلگرد سرمد ابرکوه درب کارخانه به همراه اطلاع از تخفیفات ویژه مشتریان شرکت فولاد ابرکاوان، با شماره 09129596001 تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به صفحه قیمت میلگرد، از نرخ روز مطلع شوید.
دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.