تحریم فولاد ایران و بازگشت ارز صادراتی
ایران از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در خاورمیانه و جهان است که در سالهای اخیر به طور مستمر تلاش کرده تا صادرات فولاد خود را افزایش دهد. صادرات فولاد ایران عمدتاً به کشورهای خاورمیانه، آسیای میانه، چین، هند، و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صورت میگیرد. اما یکی از بزرگترین چالشهای صادرات فولاد و میلگرد ایران […]
ایران از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در خاورمیانه و جهان است که در سالهای اخیر به طور مستمر تلاش کرده تا صادرات فولاد خود را افزایش دهد. صادرات فولاد ایران عمدتاً به کشورهای خاورمیانه، آسیای میانه، چین، هند، و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صورت میگیرد. اما یکی از بزرگترین چالشهای صادرات فولاد و میلگرد ایران تحریم های اقتصادی است که مانع از دسترسی به بازارهای بینالمللی و بازگشت ارز صادراتی فولاد میشود که در ادامه تحریم فولاد ایران و بازگشت ارز صادراتی وبلاگ قشم آهن (تامین کننده آهن آلات و میلگرد جهان فولاد سیرجان) شرح داده شده است. همچنین در صورت تمایل میتوانید مقاله «10 شرکت برتر تامین کننده شمش فولادی 1403» را نیز مطالعه بفرمایید.
در این مقاله میخوانید
تحریم فولاد ایران و بازگشت ارز صادراتی
ایران به دلیل تحریمها از سیستم مالی بینالمللی SWIFT و برخی دیگر از شبکههای مالی جهانی محروم است. این محدودیتها باعث شده که بانکهای ایرانی نتوانند به راحتی تراکنشهای مالی با بانکهای خارجی انجام دهند. مشکل بازگشت ارز صادراتی فولاد یکی از چالشهای عمدهای است که صادرکنندگان فولاد ایران در دوران تحریمها با آن مواجه هستند. تحریمهای اقتصادی و بانکی که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال شده، تأثیرات زیادی بر روند صادرات، دریافت و بازگشت ارزهای حاصل از صادرات، و همچنین دسترسی به بازارهای بینالمللی داشته است. در این زمینه، صادرکنندگان فولاد نیز به دلیل محدودیتهای شدید مالی و بانکی، با مشکلات متعددی روبه رو هستند.
هشدار بانک مرکزی به صادرکنندگان فولاد
در پی انتشار اخباری مبنی بر سوءاستفاده برخی صادرکنندگان از ارز حاصل از صادرات، بانک مرکزی ایران به منظور مقابله با این روند و حفاظت از منابع ارزی کشور، تصمیم به اجرای مسیر جدیدی برای تهاتر کالا به جای بازگشت ارز صادراتی گرفته است. این تصمیم بهویژه در صنعت فولاد، که به عنوان یکی از محصولات اصلی صادراتی کشور مطرح است، با چالشهای زیادی همراه بوده است. برخی صادرکنندگان در ماههای اخیر ارز حاصل از محصولات صادراتی مانند فولاد را برای واردات کالاهای مصرفی مانند تلفن همراه اختصاص داده اند که به نوعی سو استفاده تلقی میشود.
چالش های تحریم فولاد ایران
حمیدرضا رستگارپور، رئیس اتحادیه آهن، فلزات و فولاد تهران، در گفتگو با تجارتنیوز، ضمن اشاره به مشکلات موجود در بازگشت ارز صادراتی فولاد به کشور، گفت: به دلیل تحریمها، صادرکنندگان فولاد به جای بازگشت ارز، به تهاتر کالا روی آوردهاند. این فرآیند در شرایطی صورت میگیرد که امکان بازگشت ارز به طور معمول به دلیل تحریمها و مشکلات بانکی وجود ندارد.
همچنین رستگارپور توضیح داد که در مواردی که واردات ماشینآلات و مواد اولیه مرتبط با تولید فولاد امکانپذیر نیست، صادرکنندگان مجبور به واردات کالاهای مصرفی دیگر میشوند، که این موضوع مشکلاتی را برای کشور ایجاد میکند. وابستگی اقتصاد کشور به ارزهای خارجی باعث ایجاد مشکلاتی در تمامی بخشها، از جمله صادرات و واردات، شده است. برای حل این مسائل، باید قدرت پول داخلی با توجه به منابع و ذخایر داخلی کشور تعریف شود. در ادامه مقاله تحریم فولاد ایران و بازگشت ارز صادراتی با ما همراه باشید.
رستگارپور با اشاره بر چسبندگی اقتصاد کشور به دلار و ارزهای خارجی تشریح کرد: متأسفانه تمام موضوعات اقتصادی کشور تحت تأثیر این وابستگی قرار دارد. این شرایط باعث شده حتی مسائلی که ارتباطی به ارز ندارند نیز متأثر شوند. تا زمانی که ارز خارجی ملاک ارزش پول داخلی باشد، اقتصاد کشور همین مشکلات را خواهد داشت.
او در پایان خاطرنشان کرد: قدرت پول داخلی باید بر اساس داشتههای داخلی کشور مانند معادن و سایر منابع ملی تعریف شود. این کار نیازمند حضور اقتصاددانان و اتخاذ یک رویکرد ملی است. اگر اراده جمعی پشت این موضوع باشد، قطعاً میتوان در مسیر توسعه حرکت کرد.
تهاتر ارز صادراتی فولاد به دلیل تحریم ایران
تهاتر ارز صادراتی فولاد به دلیل تحریمها یکی از روشهایی است که صادرکنندگان ایرانی برای دور زدن مشکلات ناشی از تحریمها و مشکلات مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات فولاد به کار میگیرند. به دلیل محدودیتهای شدید در سیستم بانکی جهانی و تحریمهای اقتصادی، ایران برای انجام معاملات بینالمللی، به ویژه در حوزه صادرات فولاد، مجبور به استفاده از شیوههای جایگزین مانند تهاتر و معاملات با ارزهای ملی کشورهای مختلف شده است. در ادامه مقاله تحریم فولاد ایران و بازگشت ارز صادراتی وبلاگ قشم آهن با ما همراه باشید.
مقررات بازگشت ارز صادراتی فولاد
طبق قوانین ایران، بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور باید در مدت زمان مشخصی صورت گیرد تا از ورود پولهای خارجی به بازار داخلی جلوگیری شود و مشکلات ارزی برطرف گردد. این مقررات تحت نظارت بانک مرکزی ایران قرار دارد و صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات خود را به سیستم بانکی کشور بازگردانند.
قانون های بازگشت ارز صادراتی
- میزان و زمان بازگشت ارز: صادرکنندگان موظفند ظرف مدت معین (معمولاً تا 4 ماه پس از صادرات) ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند و آن را در بازار داخل به فروش برسانند.
- نوع ارز: صادرکنندگان باید ارز را به یکی از صرافیهای مجاز یا بانکهای ایرانی بفروشند. این ارز به حسابهای مخصوص در بانکها و صرافیهای داخلی واریز میشود.
- عرضه ارز صادراتی: طبق قوانین، ارز حاصل از صادرات باید به بازار ثانویه یا صرافیها وارد شود تا برای نیازهای ارزی داخلی استفاده گردد.
- معافیتها و تسهیلات: برخی از صادرکنندگان ممکن است مشمول معافیتهای مالیاتی یا تسهیلات ویژه برای بازگشت ارز صادراتی شوند. این تسهیلات به منظور تشویق صادرات و رفع مشکلات مالی صادرکنندگان ایجاد شده است.
آمار صادرات فولاد 1403
در 6 ماهه اول سال 1403، ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور، 16% معادل تقریبی 600 میلیون دلار کاهش داشته است و کاهش قابل توجه 25% حجم صادرات فولاد میانی مانند شمش و اسلب آمار نگران کننده برای صنعت فولاد ایران محسوب میشود. صادرات اسلب نیز در بدترین شرایط خود قرار دارد. صادرات این محصول در نیمه نخست امسال تقریبا نصف شده است!
به طور کلی کاهش حجم صادرات آهن و فولاد (سه محصول شمش و اسلب، آهن اسفنجی، گندله سنگ آهن) به شرح زیر بوده است:
- شمش و اسلب 25% کاهش
- آهن اسفنجی 34% کاهش
- گندله سنگ آهن 16% رشد
شما کاربران محترم سایت قشم آهن میتوانید جهت مطالعه گزارش آماری صنعت فولاد ایران نیمه اول 1403 کلیک بفرمایید.
پایان | وبلاگ قشم آهن (فولاد ابرکاوان قشم)
قیمت میلگرد جهان فولاد سیرجان
کاربران محترم سایت قشم آهن لطفاً توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت روز انواع سایزهای میلگرد جهان فولاد سیرجان درب کارخانه به همراه اطلاع از تخفیفات ویژه مشتریان شرکت فولاد ابرکاوان، با شماره 09129596001 تماس حاصل فرمایید و یا با ورود به صفحه قیمت میلگرد، از نرخ روز مطلع شوید. همچنین با قابلیت نمودار قیمت ها میتوانید به راحتی نوسان قیمت مقاطع فولادی را مشاهده کرده و بازار آهن آلات را تحلیل کنید.
دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)
اولین دیدگاه را شما ثبت کنید.